Over ons

Historie

Aan het eind van de jaren 70 bleek er in Langbroek behoefte te zijn aan een Dorpshuis. Een aantal mensen wilde graag een Dorpshuis hebben in hun eigen dorp. Men was op zoek naar een ruimte waar men elkaar kon ontmoeten en waar men deel kon nemen aan allerlei activiteiten die er georganiseerd werden. Er werd veel gelobbyd, vergaderd en georganiseerd. Na een aantal jaren was het grootste deel van het geld bij elkaar gespaard en kon in 1982 de bouw van het Dorpshuis beginnen.

Om het nog bestaande tekort aan te vullen, organiseerde men de “Schapenmarkt”. Men wilde de winst van de Schapenmarkt gebruiken om de bouw te financieren en (in latere jaren) het gebouw te onderhouden. Dit onder het motto: “voor Langbroekers, door Langbroekers”. Dit gebeurt tot op de dag van vandaag nog altijd en ieder jaar -op de eerste zaterdag in juli- vindt nog steeds de Schapenmarkt plaats.

Activiteiten

Dorpshuis “De Toekomst” is een gebouw waarin jaarlijks enorm veel activiteiten plaatsvinden. Dit varieert van jeugdactiviteiten, seniorenactiviteiten, vergaderingen, informatieavonden en cursussen, toneeluitvoeringen en grote feesten. Tevens is er in het Dorpshuis een peuterspeelzaal ("Humpy") en een Bibliotheek gevestigd.  

Het Dorpshuis werkt met een team dat zorgt voor de dagelijkse gang van zaken. Verder draait het Dorpshuis op veel vrijwilligers en dat al meer dan 30 jaar met veel succes!

We mogen bovenstaande vaste gebruikers bij ons verwelkomen, maar ook uit de omgeving weet men ons steeds vaker te vinden. Wij hopen ook u binnenkort een keer bij één van onze activiteiten te ontmoeten!

Vrijwilligers

We kunnen niet zonder vrijwilligers! Als u in de buurt woont en het leuk vindt om met een enthousiast koppel op één of andere manier uw steentje bij te dragen aan het reilen en zeilen van ons Dorpshuis, is dit uiteraard altijd mogelijk. Wilt u bijvoorbeeld helpen in de bediening bij bruiloften, partijen etc.? U bent van harte welkom! Neemt u gerust contact met ons op!